Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като

...
Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като
Коментари Харесай

Прокуратурата повдига обвинения на кмета на Варна Иван Портних

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като обвинен в Окръжна прокуратура във Варна на 7-ми юни, научи " Фокус ". Той ще би трябвало да дава пояснения по два проблема - " Езерото " и " Дупката " в центъра.

Служителите в община Варна знаят за призовката и през днешния ден през целия ден преглеждат документите по въпросите.

В началото на месец май тази година кметът Иван Портних коментира, че изтъквам " казусът с Пловдивския панаир е пловдивски ". На брифинг за медиите той разясни, че целият проблем с панаира идва от Костово време: " Тогава той е бил приватизиран, а тогава зам.-министър е била сегашната лидерка на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова ", безапелационен бе Портних. Според него по-късно Гуцанов, който сега е нейн заместител в партията, а тогава е бил в Общинския съвет на Варна, е проспал повдигането на акциите на Търговски дом - Дупката в морския град, стана ясно още от думите на Портних.

" През 2017 година получаваме акциите за Дупката. Единственото ни предпочитание е било да си оправим тази язва на Варна. Никой не направи нищо за това. Но преди избори тази тематика се вади постоянно ", изясни още Портних на 10.05.2023г. във Варна. 

Той добави, че Община Варна не е дала и стотинка за Дупката.  " Всичко от наша страна е изрядно ", стана още ясно от думите на кмета на Варна. Поводът за коментара му беше поради сигнала на депутата Стела Николова до Прокуратурата и добави, че към този момент са му правили над 120 инспекции. 

Търси се отговорност за канализационната тръба под Варненското езеро. Наблюдаващите прокурори би трябвало да решат дали да отстранят от служба Портних.

Преди близо две години институциите във Варна научават за повреда на канализационна тръба, която минава през Варненското езеро, само че в продължание на цели девет месеца по-късно, милиони кубични метри фекални води към този момент са в езерото.

Повече от година по-късно тръбата беше сменена и мръсната вода спря да се излива в езерото, най-малко краткотрайно. Тогава тръбопроводът обаче не беше закопан под дъното на Варненското езеро, какъвто беше проектът. През идващите месеци последваха нови повреди и нови поправки. В това време още отпадъци оцветяваха водата в кафяво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР